Bize Ulaşın

Atlas Vize Danışmanlık

Avusturya VİZESİ

Avusturya Vize Türleri

Avusturya’ya yapılacak olan seyahatin amacına göre bazı vize türleri bulunmaktadır. Başvurular, uygun olan vize türüne göre yapılır.

C Tipi (Kısa Süreli) Vize

Schengen vizesi de denilen C tipi vize türü, 180 gün içerisindeki 90 gün ile sınırlı olan seyahatler için alınan vizedir. Turistik, ticari, aile ziyareti, Erasmus ya da kültürel etkinliklere katılım için gerekli olan vize türleri C tipi vize dahilindedir.

Avusturya Turistik Vizesi

Avusturya’ya 90 gün ile sınırlı olacak şekilde turistik gezi yapacak kişilerin başvurduğu vize türüdür. Planlanan seyahat tarihinden en erken 3 ay, en fazla 4 hafta öncesine kadar turistik vizeye başvurulması gerekmektedir. Turistik amaçlı yapılan Avusturya seyahatlerinde kişinin, ülkede işe girmesi ya da çalışması yasaktır.

Avusturya Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

İş toplantılarına ya da fuara katılmak, sözleşme imzalamak gibi ticari amaçla gidilecek olan Avusturya seyahatlerinde başvurulması gereken vize türüdür. Ticari vize, 6 ay içerisinde 90 günlük seyahatler için verilir. Ticari vizeye başvururken genel vize evraklarına davet mektubunun da eklenmesi gerekir. Davet mektubu Avusturya’da iş yapılacak olan firma tarafından gönderileceği gibi fuara katılıma ait belgeler de davet mektubu olarak kabul edilir.

Avusturya Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

Avusturya’da ailesi, akrabası ya da bir arkadaşı bulunan kişilerin bu vizeye başvurması gerekir. Başvuru sürecinde istenilen evraklar arasında Avusturya’da ikamet eden kişinin davet yazısı istenir. Avusturya Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi’nin süresi 3 aydır.

Avusturya Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Avusturya’da kültürel etkinliklere, sportif faaliyetlere ya da konferans, kongre gibi organizasyonlara katılacak olan kişiler bu vize türüne başvuruda bulunmalıdır. Gidilecek olan etkinliği düzenleyen kişiler tarafından sağlanacak olan davetiyenin vize başvuru evrakları arasında bulunması gerekir. Avusturya Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi, 6 ay içerisinde kullanmak üzere 90 gün ile sınırlıdır.

Avusturya Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi

Erasmus vizesi olarak da bilinen “Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi” üniversiteler arasında iş birliğine dahil olan öğrencilerin ya da personellerin alması gereken vizedir. Bu vize türü de diğerleri gibi 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydı ile kullanılabilir. Türkiye’deki ve Avusturya’daki üniversitelerden alınan yazılı belgeler, vize başvurusunda zorunlu tutulan belgeler arasında yer alır.

Schengen Vizesi Nedir?

1995 yılında Avrupa Birliği üyeleri tarafından imzalanan “Schengen Sözleşmesi” ile bu sözleşmede yer alan ülkeler arasında sınır kontrolleri kaldırılmıştır. Avrupa Birliği üyesi olmayan Schengen Sözleşmesi’ne dahil olan ülkeler arasında Norveç, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn bulunurken Avrupa Birliği üyesi olan Avusturya, Almanya, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsveç ve Portekiz gibi 22 ülke bu sözleşme içerisinde yer almaktadır. Toplamda 26 ülkeden birine seyahat etmek isteyenlerin Schengen vizesi alması zorunludur.

Avusturya da Schengen Bölgesi’ne dahil olduğundan ülkeye giriş yapmadan önce Schengen vizesi alınmalıdır.

Schengen vizesi bulunan bordo (umuma mahsus) pasaport sahibi T.C. vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 gün aşmamak kaydıyla ülkede rahatlıkla seyahat edebilir. Diplomatik, hizmet ya da hususi pasaportu bulunan vatandaşlar ise aynı süre içerisinde vizeden muaf tutulmaktadır. Avusturya Schengen vizesi alan vatandaşlar aynı zamanda diğer Schengen ülkelerine de giriş yapabilirler.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

Ulusal vize olarak da adlandırılan D tipi vize, 6 aydan daha uzun süreli Avusturya’da kalmayı ya da oraya yerleşmeyi düşünen T.C. vatandaşlarının alması gereken vizedir. Aile birleşimi, çalışma ya da öğrenci vizeleri ile D tipi vizeye başvuru gerçekleştirmek mümkündür. Bu vizenin verilmesinde kültürel uyumun yanı sıra yeterli dil ve çalışma şartları gibi kriterler de göz önünde bulundurulur.

Avusturya Transit Vizesi

Kısa süreli bir vize türü olan transit vizesi, üçüncü bir ülkeye yapılacak seyahatler için alınması zorunlu olan bir vizedir. Bu vizede seyahat edilecek ülkenin uçak bilet rezervasyon belgesinin gösterilmesi zorunludur.

Avusturya Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Seyahat edilecek tarihten en geç 15 gün, en erken 2 ay öncesine kadar başvuru yapılmalıdır.
  • Avusturya Konsolosluğu’na yapılacak olan vize başvuruları bireysel olarak kabul edilmemektedir. Vize başvuruları, yetkili vize başvuru merkezleri veya acenteler aracılığıyla yapılmalıdır.
  • Seyahat edilecek olan pasaportun 10 yıldan daha önce alınmış olmaması gerekmektedir. Aynı zamanda pasaportun yırtık olmaması ve en az iki sayfanın Avusturya vizesi için boş olması şartı aranmaktadır.
  • Vize başvurusunda kullanılan fotoğraf, Schengen vizesine uygun olarak çekilmelidir. Ayrıca bu fotoğrafın daha önceki Schengen vizelerinde kullanılmamış olması gerekmektedir.
  • Schengen vizesini son 5 yıl içinde almış ancak parmak izi alınmamış olan kişiler, Avusturya vizesine başvururken parmak izi vermelidir.

Avusturya Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

İşsizler, sigortalı çalışanlar, esnaf-sanatkârlar ve serbest meslek mensupları, öğrenciler, emekliler ve işverenlerin Avusturya turistik seyahati için vize başvurusunda bulunurken tamamlaması gereken bazı belgeler bulunur. Bu belgeler:

  • Pasaport (10 yıldan eski olmayan ve seyahat sonrasında en az 3 ay geçerli olacak olan pasaportlar kabul edilmektedir. Yıpranmamış olması gereken pasaportun en az 2 sayfasının da boş olması gerekmektedir. Pasaportun yanı sıra pasaportun ve eski vizelerin fotokopileri de çekilmelidir)
  • Avusturya vize başvuru formu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (35mmx45mm ölçülerinde, arka fonu beyaz, kişinin yüz ve boynun kapanmadan görüleceği 2 adet yeni çekilmiş fotoğraf)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Güncel tarihli, aile, ikametgâh adres bilgisi içeren belge)
  • Nüfus cüzdanı (Arkalı önlü fotokopisi)
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Turistik vize talep dilekçesi (İngilizce ya da Almanca olarak seyahatin sebebini içeren dilekçe)
  • Ulaşım ve konaklama rezervasyon belgeleri
  • Özel araç ile seyahat edeceklerin araç ruhsat fotokopisi, seyahat tarihlerini içine alan yeşil sigorta ve uluslararası geçerli olan ehliyeti başvuru sırasında göstermelidir.
  • İzin mektubu (Sigortalı çalışanların bağlı olduğu kurumdan; çalışanın görevi, maaşı, izinli olduğu tarihler, işe tekrar döneceğini üstlenen ve seyahat masraflarını kimin karşıladığını belirten imzalı, kaşeli izin belgesi)
  • Maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesi (Sigortalı çalışanlar, çalıştığı kurumdan son 3 aya ait maaş bordrosunu ve diğer evrakları kurum kaşesi ve ıslak imza ile sunması gerekmektedir)
  • Şirket antetli kağıdına seyahat amacı ve planının, şirketteki pozisyonunun yazılı olduğu dilekçe (işverenler için geçerlidir)
  • Ticaret odası kaydı, vergi levhası ve son 1 yılın vergi beyanı, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, imza sirküleri (işverenler için geçerlidir)
  • Güncel tarihli öğrenci belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Seyahati gerçekleştirecek olan öğrenciye sponsor olan ebeveynin seyahat masraflarını karşıladığına dair taahhütname. Seyahat detaylarının yanı sıra ebeveynin ekonomik durumunu kanıtlayıcı belgeler, iş evrakları ve pasaport fotokopisi de bu taahhütnameye eklenmelidir.
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü (Bankadan son 1 hafta içerisinde alınan banka hesap dökümü/hesap cüzdanı orijinali ve fotokopilerinin bankanın kaşesi, yetkili imzası ve bankaya ait imza sirküleri ya da vizeye başvuru yapan kişi adına oluşturulan seyahat çekinin orijinali veya fotokopisi)
  • Varsa Avrupa ya da Türkiye’deki araç ruhsatı, tapu, kira gelirleri gibi gayrimenkul belgeleri

Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?

Sabit bir geliri bulunmayan öğrenciler, ev hanımları ya da sigortalı bir işte çalışmayan kişiler Avusturya vizesine başvuruda bulunması için seyahatlerine birinci derece aile fertlerinden birisinin sponsor olması gerekmektedir. Öğrenciler için ebeveynlerinin, ev hanımları için eşlerinin, işsizlerin ise aileden bir üyenin evrakları başvuru dosyasına eklemelidir.

 

VİZE DİLEKÇE ve BAŞVURU FORMLARI ; 
Vize Dilekçe Örneklerini ve gerekli olan vize başvuru formları için WhatspApp Destek Hattı  +90531 860 22 86 iletişime geçiniz.

Atlas Vize | Vize danışmanlık vize işlemleri vize başvurusu vize ücreti vize randevu vize türleri vize şartları vize süreçleri vize redi Ülkeler amerika vize danışmanlık almanya vize danışmanlık fransa vize danışmanlık ingiltere vize danışmanlık ispanya vize danışmanlık isviçre vize danışmanlık italya vize danışmanlık japonya vize danışmanlık rusya vize danışmanlık Vize Türleri turistik vize danışmanlık ticari vize danışmanlık aile ziyareti vize danışmanlık eğitim vize danışmanlık çalışma vize danışmanlık transit vize danışmanlık vize uzatma danışmanlık vize iptal danışmanlık Hizmetler vize başvurusu için gerekli evraklar vize başvurusu formu doldurma vize başvurusu randevu alma vize başvurusu takip etme vize başvurusu sonucu alma vize reddi itiraz vize danışmanlık Diğer vize danışmanlık firmaları vize danışmanlık şirketleri vize danışmanlık merkezleri vize danışmanlık hizmetleri vize danışmanlık fiyatları vize danışmanlık tavsiye vize danışmanlık yorumları vize danışmanlık referansları Vize başvurusu Yurtdışı vize hizmetleri Schengen vizesi Amerika vize başvurusu Kanada vize danışmanlığı Avrupa vize işlemleri Çin vizesi İş seyahati vizesi Öğrenci vizesi başvurusu Aile birleşimi vizesi Vize başvuru belgeleri Vize reddi nedenleri En hızlı vize alımı Vize ücretleri 2023 Vize işlemleri süresi Vize randevusu alma Vize uzmanları Vize danışmanlık şirketi Türkiye vize işlemleri Vize danışmanı İş seyahati vizesi Türkiye Vize başvurusu takibi Vize başvurusu şartları Vize onay süreci Vize başvurusu ne zaman yapılmalı Uygun vize türleri Vize başvuru süreci Vize prosedürleri Vize danışmanlığı ücretleri Vize uzmanı tavsiyeleri Vize evrakları Vize mülakatı Vize kabul oranları Vize başvuru formu Vize başvurusu için gerekli belgeler Schengen vizesi Türkiye Amerika vizesi Türkiye İngiltere vizesi Türkiye Kanada vizesi Türkiye Avustralya vizesi Türkiye Almanya vizesi Türkiye Fransa vizesi Türkiye İtalya vizesi Türkiye İspanya vizesi Türkiye Yunanistan vizesi Türkiye Çin vizesi Türkiye Rusya vizesi Türkiye Vize başvurusu ücreti Vize başvuru merkezleri Vize başvurusu takip işlemleri En güvenilir vize danışmanlığı Vize uzmanlık hizmetleri Yurtdışı seyahat vize işlemleri Aile vizesi Türkiye İş vizesi Türkiye Vize için gerekli belgeler listesi En kolay vize alımı Türkiye vize politikaları Vize müracaatı süreci Vize danışmanlık şirketlerinin işleyişi En iyi vize danışmanlığı firmaları Schengen vizesi nedir Amerika vizesi nasıl alınır Kanada vizesi için gerekenler Avrupa vizesi türleri Vize ret nedenleri Vize başvurusu sırasında dikkat edilmesi gerekenler En hızlı vize alınabilecek ülkeler En ucuz vize ücretleri Vize randevu nasıl alınır Vize uzmanı mülakatı Vize başvurusu ne zaman yapılmalı Vize türleri ve açıklamaları Vize başvuru ücretleri 2023 Vize işlemleri ne kadar sürer Vize başvuru sonuçları Vize onayı ne kadar zaman alır En güvenilir vize danışmanı Vize için gerekli evraklar listesi Vize mülakatı soruları Vize kabul oranları 2023 Vize başvuru formu örnekleri Vize başvurusu için gereken belgeler nelerdir Schengen vizesi başvuru süreci Amerika vizesi başvuru şartları İngiltere vizesi başvuru aşamaları Kanada vizesi başvuru prosedürleri Avustralya vizesi başvurusu nasıl yapılır Almanya vizesi başvuru belgeleri Fransa vizesi başvuru süreci İtalya vizesi başvuru aşamaları İspanya vizesi başvuru gereksinimleri Yunanistan vizesi başvuru takip Çin vizesi başvuru formu Rusya vizesi başvuru ücreti Türkiye vize başvuru merkezi Vize başvurusu takip nasıl yapılır En güvenilir vize danışmanı nasıl seçilir Yurtdışı seyahat vizesi alımı