Bize Ulaşın

Atlas Vize Danışmanlık

İsviçre VİZESİ

İsviçre Vize Türleri

İsviçre’ye yapacağınız ziyaretlerin amacına, kapsamına ve süresine bağlı olarak başvurmanız gereken vize türleri farklılık göstermektedir.

C Tipi (Kısa Süreli) Vize

Schengen Bölgesi için kısa süreli vize türünü temsil eden C tipi vize, 180 günlük zaman dilimi içerisinde maksimum 90 gün olacak şekilde seyahat etmenize hak tanır. En geç 90 günün sonunda bulunduğunuz Schengen bölgesinden çıkış yapmanız gerekmektedir. İsviçre Schengen Bölgesi’nde yer alan bir ülke olduğundan bordo pasaport sahipleri Schengen vize prosedürlerine tabidir. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahiplerinin ise 90 günü aşmayacak kısa süreli seyahatler için vize başvurusunda bulunma mecburiyetleri bulunmamaktadır.

İsviçre Turistik Vizesi

180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde yapmayı planladığınız turistik amaçlı İsviçre seyahatleriniz için İsviçre turistik vizesine başvurmanız gerekmektedir.

İsviçre Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

İsviçre’yi ziyaret amacınız ticari faaliyetler ile iş görüşmesi ya da fuar katılımı amaçlı ise ve söz konusu ziyaret 90 günden kısa olacaksa başvurmanız gereken vize türü İsviçre ticari vizeler ile iş ve fuar ziyareti vizeleri olarak karşınıza çıkar.

İsviçre’ye yapacağınız ticari ziyaretler için sizi davet eden İsviçre’deki kurum tarafından bir davet mektubu gönderilmesi gerekir. Eğer bir fuar ya da ticari organizasyon katılımı söz konusu olacaksa o zaman ilgili etkinliğin giriş bileti ya da giriş kartı da davetiyeye eklenmelidir.

İsviçre Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

İsviçre’ye gittiğinizde herhangi bir aile ferdini ya da bir arkadaşınızı ziyaret edecekseniz o zaman aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi için başvuruda bulunmanız gerekir. Bu vize ile yapacağınız seyahatler 90 günü aşmamalıdır. Ayrıca vize başvurusu için  talep edilen evraklar arasında sizi İsviçre’ye davet eden yakınınız tarafından hazırlanması gereken bir adet davetiye de bulunmaktadır.

İsviçre Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Bu vize türü ile İsviçre’de çeşitli kültürel faaliyetlere, konferanslara, seminerlere ya da spor faaliyetlerine katılmanız mümkün hale gelir. Söz konusu seyahatler yine 90 günü aşmayacak şekilde planlanmalıdır.

İsviçre Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi

İsviçre’ye gitme amacınız kısa süreli eğitim almak yahut da staj yapmak ise o zaman kısa süreli öğrenim ve staj vizesi için başvuruda bulunmanız gerekir. Katılacağınız eğitim programı en çok 90 gün içinde tamamlanacaksa kısa süreli vize işinize görecektir. Fakat eğer program 90 günden uzun sürecekse o zaman D tipi, yani uzun süreli vize için başvuru yapmanız gerekir.

Kısa süreli öğrenim vizesi için başvuruda bulunacak kişinin 18 yaşından küçük olması halinde doğum belgesi ve seyahat izni talep edilmektedir.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

İsviçre’ye yapmayı planladığınız ziyaret 90 günü aşacaksa o zaman D tipi olarak bilinen uzun süreli vizeye başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

İsviçre Transit Vizesi

Schengen Bölgesi’nde olmayan başka bir ülkeyi ziyaret etmek üzere İsviçre’de aktarma yapacak olan kişilerin İsviçre transit vizesi için de başvuruda bulunmaları gerekir. Transit vize ile havalimanındaki transit bölgeyi terk etmemek koşuluyla bir sonraki uçuşunuzu bekleyebilirsiniz.

İsviçre Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

  • İsviçre için vize talebinde bulunacak kişinin online form doldurarak randevu talebinde bulunması gerekir. Randevu verilme sürecinde yaşanabilecek aksamaları göz önünde bulundurarak planladığınız seyahat tarihinden minimum 2 hafta önce randevunuzu almış olmanız faydalı olacaktır.
  • İsviçre seyahatiniz için hangi tür vizeye başvuracaksanız o vize başvurusu için talep edilen güncel evrak listesini öğrenerek belgeleri en kısa sürede, eksiksiz ve usulüne uygun şekilde hazırlamalısınız.
  • Pasaportunuzun geçerlilik süresinin seyahat dönüş tarihinden itibaren minimum 3 ay olmasına ve pasaportunuzda en az 2 boş sayfa bulunmasına dikkat etmelisiniz.
  • Pasaportunuzun son 10 yıl içinde düzenlenmiş olması gerekmektedir. 10 yıldan eski pasaportlar vize başvurularında kabul edilmeyecektir.
  • İsviçre vizesine başvuruda bulunacak olan 12 yaşından büyük kişilerin biyometrik veri kayıtlarının bulunması gerekmektedir. Bunun için parmak izi beyanı yapılmalıdır. Verilen parmak izinin geçerlilik süresi ise 5 yıldır. Dolayısıyla son 5 yıl içinde parmak izi ibraz ederek kayıt yaptıran kişilerin tekrar biyometrik veri merkezine gitmelerine gerek yoktur.
  • Vize başvurusu sırasında sizden talep edilen bilgileri eksiksiz ve doğru olarak verdiğinizden emin olmalısınız. Hatalı, eksik ya da tutarsız olduğu tespit edilen bilgilerle doldurulan başvuru formları kabul görmeyecektir.

İsviçre Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

  • Başvuruda bulunacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış İsviçre vize başvuru formu. Eğer başvuru sahibi reşit değilse formda anne ve babasının imzası bulunmalıdır.
  • Son 10 yıl içinde düzenlenmiş, seyahat dönüş tarihini takiben minimum 3 ay geçerlilik süresi bulunan ve en az 2 boş sayfası olan pasaport
  • Varsa eski pasaportlar
  • Son 3 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz olan, 3,5×4,5 cm. boyutlarına sahip 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Muvafakatname (18 yaşını doldurmamış başvuru sahipleri için)
  • Son 3 aya ait, minimum 5.000 TL bakiyesi bulunan banka hesap hareketleri
  • Ulaşım ve konaklama bilgilerini gösterir belgeler
  • Sigorta poliçesi
  • Varsa tapu ve araç ruhsat fotokopileri
  • Varsa davet mektubu
  • İşveren tarafından imzalanmış, seyahat süresince izinli olduğunu gösterir belge (Çalışanlar için)
  • SGK işe giriş bildirgesi (Çalışanlar için)
  • SGK hizmet dökümü (Çalışanlar için)
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu (Çalışanlar ve devlet memurları için)
  • Bağlı bulunduğu kurumdan alınmış çalışma belgesi ve resmi izin yazısı (Devlet memurları için)
  • Çalıştığı şirketin vergi levhası, imza sirküleri, ticaret odası sicil gazetesi, faaliyet belgesi (Çalışanlar ve şirket sahipleri için)
  • Şirkete ait gayrimenkulu gösterir tapu, araç ruhsatı benzeri belgeler (Şirket sahipleri için)
  • SGK/BAĞ-KUR 4B detaylı hizmet dökümü (Şirket sahipleri için)
  • Emekli maaşının yattığı banka hesap hareketleri ve banka kartı fotokopisi (Emekliler için)
  • İsviçre Başkonsolosluğu’na hitaben yazılmış seyahat amacını açıklayan şahsi dilekçe (Emekliler için)
  • Öğrenci belgesi (Öğrenciler için)
  • Sponsor evrakları (Öğrenciler, ev hanımları ve işsizler için)

Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?

Çalışmayanlar, ev hanımları, öğrenciler ya da yeterli geliri bulunmayan kişiler planladıkları İsviçre seyahatlerinin masraflarını karşılayacak olan sponsorun desteği ile vize başvurusunda bulunabilmektedir.

İşsizler, ev hanımları ve öğrenciler banka hesaplarında yeterli bakiye bulunması durumunda sponsor desteği olmaksızın da İsviçre vizesi için başvuru yapabilmektedirler.

 

VİZE DİLEKÇE ve BAŞVURU FORMLARI ; 
Vize Dilekçe Örneklerini ve gerekli olan vize başvuru formları için WhatspApp Destek Hattı  +90531 860 22 86 iletişime geçiniz.

Atlas Vize | Vize danışmanlık vize işlemleri vize başvurusu vize ücreti vize randevu vize türleri vize şartları vize süreçleri vize redi Ülkeler amerika vize danışmanlık almanya vize danışmanlık fransa vize danışmanlık ingiltere vize danışmanlık ispanya vize danışmanlık isviçre vize danışmanlık italya vize danışmanlık japonya vize danışmanlık rusya vize danışmanlık Vize Türleri turistik vize danışmanlık ticari vize danışmanlık aile ziyareti vize danışmanlık eğitim vize danışmanlık çalışma vize danışmanlık transit vize danışmanlık vize uzatma danışmanlık vize iptal danışmanlık Hizmetler vize başvurusu için gerekli evraklar vize başvurusu formu doldurma vize başvurusu randevu alma vize başvurusu takip etme vize başvurusu sonucu alma vize reddi itiraz vize danışmanlık Diğer vize danışmanlık firmaları vize danışmanlık şirketleri vize danışmanlık merkezleri vize danışmanlık hizmetleri vize danışmanlık fiyatları vize danışmanlık tavsiye vize danışmanlık yorumları vize danışmanlık referansları Vize başvurusu Yurtdışı vize hizmetleri Schengen vizesi Amerika vize başvurusu Kanada vize danışmanlığı Avrupa vize işlemleri Çin vizesi İş seyahati vizesi Öğrenci vizesi başvurusu Aile birleşimi vizesi Vize başvuru belgeleri Vize reddi nedenleri En hızlı vize alımı Vize ücretleri 2023 Vize işlemleri süresi Vize randevusu alma Vize uzmanları Vize danışmanlık şirketi Türkiye vize işlemleri Vize danışmanı İş seyahati vizesi Türkiye Vize başvurusu takibi Vize başvurusu şartları Vize onay süreci Vize başvurusu ne zaman yapılmalı Uygun vize türleri Vize başvuru süreci Vize prosedürleri Vize danışmanlığı ücretleri Vize uzmanı tavsiyeleri Vize evrakları Vize mülakatı Vize kabul oranları Vize başvuru formu Vize başvurusu için gerekli belgeler Schengen vizesi Türkiye Amerika vizesi Türkiye İngiltere vizesi Türkiye Kanada vizesi Türkiye Avustralya vizesi Türkiye Almanya vizesi Türkiye Fransa vizesi Türkiye İtalya vizesi Türkiye İspanya vizesi Türkiye Yunanistan vizesi Türkiye Çin vizesi Türkiye Rusya vizesi Türkiye Vize başvurusu ücreti Vize başvuru merkezleri Vize başvurusu takip işlemleri En güvenilir vize danışmanlığı Vize uzmanlık hizmetleri Yurtdışı seyahat vize işlemleri Aile vizesi Türkiye İş vizesi Türkiye Vize için gerekli belgeler listesi En kolay vize alımı Türkiye vize politikaları Vize müracaatı süreci Vize danışmanlık şirketlerinin işleyişi En iyi vize danışmanlığı firmaları Schengen vizesi nedir Amerika vizesi nasıl alınır Kanada vizesi için gerekenler Avrupa vizesi türleri Vize ret nedenleri Vize başvurusu sırasında dikkat edilmesi gerekenler En hızlı vize alınabilecek ülkeler En ucuz vize ücretleri Vize randevu nasıl alınır Vize uzmanı mülakatı Vize başvurusu ne zaman yapılmalı Vize türleri ve açıklamaları Vize başvuru ücretleri 2023 Vize işlemleri ne kadar sürer Vize başvuru sonuçları Vize onayı ne kadar zaman alır En güvenilir vize danışmanı Vize için gerekli evraklar listesi Vize mülakatı soruları Vize kabul oranları 2023 Vize başvuru formu örnekleri Vize başvurusu için gereken belgeler nelerdir Schengen vizesi başvuru süreci Amerika vizesi başvuru şartları İngiltere vizesi başvuru aşamaları Kanada vizesi başvuru prosedürleri Avustralya vizesi başvurusu nasıl yapılır Almanya vizesi başvuru belgeleri Fransa vizesi başvuru süreci İtalya vizesi başvuru aşamaları İspanya vizesi başvuru gereksinimleri Yunanistan vizesi başvuru takip Çin vizesi başvuru formu Rusya vizesi başvuru ücreti Türkiye vize başvuru merkezi Vize başvurusu takip nasıl yapılır En güvenilir vize danışmanı nasıl seçilir Yurtdışı seyahat vizesi alımı