Bize Ulaşın

Atlas Vize Danışmanlık

Fransa VİZESİ

Fransa’ya yapacağınız turistik geziler, aile ziyaretleri ya da iş seyahatlerinde pasaportla birlikte Fransa vizesi de almanız gerekmektedir. Fransa; seyahat amacına, meslek gruplarına ve pasaport türlerine göre farklı vize prosedürleri uygulamaktadır. Fransa vizesi alabilmek için istenen belgelerin eksiksiz, hatasız ve belirlenen sırayla teslim edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Seyahat amacına ve meslek gruplarına göre değişen belgeler nedeniyle çoğu turist vize sürecinde oldukça zor anlar yaşayabilmektedir. Hazırladığımız Fransa vize rehberini inceleyerek vize sürecinde nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hakkında bilgi alabilirsiniz.

Fransa Vize Türleri

Fransa vizeleri seyahat amaçlarına ve süresine göre çeşitlilik göstermektedir.

C Tipi (Kısa Süreli) Vize

Schengen vizesi olarak da bilinen C Tipi vizeler 90 güne kadar olan seyahatlerde alınmaktadır. Turistik seyahatler, aile ve arkadaş ziyaretleri, kısa süreli stajlar ve sportif faaliyetler için C Tipi vizeye başvurmanız gerekmektedir.

Schengen vizesi alan umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi T.C. vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde ve hususi (yeşil) pasaport, diplomatik (siyah ve kırmızı) pasaport ve hizmet (gri) pasaportu sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Fransa’ya seyahat edebilmektedir.

Fransa Turistik Vizesi

Fransa’ya, 90 günü aşmamak kaydıyla turistik bir seyahat planlıyorsanız bu vizeye başvurabilirsiniz. En sık başvuru yapılan turistik vize yeni yerler keşfetmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Fransa Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

Kısa süreli vize türlerinden biri olan ticari vizelere iş ve fuar ziyaretleri için başvuruda bulunulmaktadır. 90 güne kadar olan iş amaçlı seyahatler için vize başvurusunda bulunacakların Fransa’daki iş ortaklarından davetiye almaları gerekmektedir.

Fransa Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

Aile, arkadaş ve akraba ziyaretleri için başvurulması gereken vize türüdür. 90 günü aşmaması gereken bu ziyaretler için yakınlarınız belediyeden davetiye de talep edebilmektedir.

Fransa Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Bu vize türü kültürel seyahatler, sportif faaliyetler, konferans ve seminerler için geçerlidir. 90 güne kadar alabileceğiniz Fransa kültürel vizesi ile belirlenen aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

Fransa Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi

90 güne kadar olan kısa süreli öğrenim ve stajlar için başvuruda bulunulması gereken vize türüdür.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

Ulusal vize olarak da bilinen D Tipi vizeler çalışma, aile birleşimi ve uzun süreli eğitim gibi nedenlerle alınmaktadır. Başvuru sahiplerinin ülkeye giriş tarihinden itibaren 90 günden uzun sürecek olan seyahatleri için D Tipi vizeye başvuruda bulunması gerekmektedir.

Fransa Transit Vizesi

Fransa dışında Schengen üye ülkesi olmayan 3. bir ülkeye aktarma yapmak isteyenlerin alması gereken vize türüdür.

Fransa Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Fransa vizesi başvuru formunun 5 Kasım 2018’den itibaren online platformda doldurulması gerekmektedir. Formda belirtilen seyahat tarihleri ile pasaport süresinin bitiş tarihinin birbiri ile uyumlu olması da aranan şartlar arasında bulunmaktadır.
  • Kadınlar için vize başvuru formunda kızlık soyadının yazılması zorunludur.
  • Başvuru formunun eksiksiz ve hatasız doldurulması gerekmektedir. Bu konuda çok hassas olan konsolosluk ek belge taleplerini reddetmektedir.
  • Başvuru formunda belirtilen adres, telefon ve e-mail bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopilerinin yerine renkli bir şekilde taranan kimliklerle başvuru yapılmaktadır.
  • Biometrik fotoğrafların üzerinde oynanmamış ve lekesiz olması şartı aranmaktadır.
  • Pasaport ve nüfus cüzdanları için verilen parmak izleri, veri tabanlarının farklı olması nedeniyle vize için geçerli olmamaktadır.
  • Pasaportlarında son görünen Schengen vizesi Çek Cumhuriyeti ve Macaristan olanların yeniden parmak izi için randevu alması gerekmektedir.

Fransa Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport (Pasaportların 10 yıldan eski olmaması, en az 2 sayfasının boş olması ve seyahat dönüş tarihinden sonra 6 ay daha geçerliliğinin olması gerekmektedir.)
  • Fransa vize başvuru formu (Eksiksiz ve hatasız doldurulmalı)
  • Daha önce kullanılan pasaportlar var ise bu pasaportların asılları
  • 2 adet biometrik fotoğraf (35X45 mm ölçülerinde olması gereken fotoğraflarda arka fon beyaz olmalıdır. Fotoğrafların son 6 ayda çekilmesi gerekmektedir.)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kağıt örneği
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Vize başvuru sahiplerinin Fransa seyahati için ulaşım ve konaklama bilgileri ile güncel telefon numarası
  • Banka hesap hareketleri (Hesabın son 3 ay aktif olarak kullanılması gerekmektedir.)
  • Son 3 aya ait ıslak imzalı ve kaşeli maaş bordrosu (Yalnızca sigortalı çalışanlar için geçerli)
  • Çalışılan şirkete ait imza sirküleri (Yalnızca sigortalı çalışanlar için geçerli)
  • SGK işe giriş belgesi (Yalnızca sigortalı çalışanlar için geçerli)
  • Çalışılan şirkete ait Ticari Sicil Belgesi fotokopisi (Yalnızca işverenler için geçerli)
  • Çalışılan şirketin son dönemine ait vergi levhası (Yalnızca işverenler için geçerli)
  • Seyahat amacı ve gidiş/dönüş tarihlerinin şirketin antetli kağıdına yazılı olduğu kaşeli ve ıslak imzalı dilekçe
  • Varsa araç ruhsatı, tapu ve kira kontratı fotokopileri
  • Varsa aile ya da arkadaşların belediyeden alabileceği davetiye
  • Sponsor dilekçesi (Maddi geliri yetersiz olan öğrenciler ya da işsizler için geçerli)

Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?

Vize sponsor dilekçesi, maddi durumu Fransa seyahatine izin vermeyenlerin yararlanabileceği yöntemlerden biridir. Herhangi bir geliri bulunmayan, son 3 ayda banka hesap hareketleri görünmeyen ya da hesabında konsolosluğun belirlediğinden daha az miktarda varlık bulunan işsizler ve öğrenciler gelir beyanında bulunurken sponsor dilekçesinden yardım alabilmektedir.

Vize sponsorları, başvuru sahibinin 1. dereceden akrabaları olan anne, baba, eş ve çocuklar olabilmektedir. Sponsorun, başvuru sahibinin yurt dışı gidiş/dönüş ve diğer masraflarını karşılayacağına dair ıslak imzalı dilekçe yazması gerekmektedir.

Vize sponsor dilekçesi örneğini inceleyerek Fransa seyahatiniz için ihtiyaç duyduğunuz dilekçeyi kolaylıkla yazabilirsiniz.

Fransa Vize

 

Vize İşlemleri ve Takibi

  • Fransa vize işlemlerinden önce hangi vize türüne ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeniz gerekmektedir. Seyahat süresine ve amacına göre C Tipi (kısa süreli/Schengen) ya da D Tipi (uzun süreli) vizelere başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Başvuru yapacağınız vize türüne karar verdikten sonra online Fransa vizesi başvuru formunu eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bu konuda çok hassas davranan konsolosluk ek belge taleplerini reddetmektedir.
  • Seyahat sürenize ve meslek grubunuza göre hazırladığınız belgeleri danışma merkezlerinin aldığı randevu günü ve saatinde konsolosluklara elden teslim edebilirsiniz. Yaşadığınız şehre göre alınan konsolosluk randevularına başvuru sahiplerinin şahsen gitmesi gerekmektedir.
  • Randevunuzun ardından vize sonucunuzun takibini İstanbul Başkonsolosluğu tarafından görevlendirilen resmi site üzerinden yapabilirsiniz.

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa vize başvuruları T.C. vatandaşları için ortalama 5-15 gün içinde sonuçlanmaktadır. Belgelerde hata olması, ek belge istenmesi ya da resmi tatil dönemlerinde bu süre 20 güne kadar çıkabilmektedir.

***

VİZE DİLEKÇE ve BAŞVURU FORMLARI ; 
Vize Dilekçe Örneklerini ve gerekli olan vize başvuru formları için WhatspApp Destek Hattı  +90531 860 22 86 iletişime geçiniz.

Atlas Vize | Vize danışmanlık vize işlemleri vize başvurusu vize ücreti vize randevu vize türleri vize şartları vize süreçleri vize redi Ülkeler amerika vize danışmanlık almanya vize danışmanlık fransa vize danışmanlık ingiltere vize danışmanlık ispanya vize danışmanlık isviçre vize danışmanlık italya vize danışmanlık japonya vize danışmanlık rusya vize danışmanlık Vize Türleri turistik vize danışmanlık ticari vize danışmanlık aile ziyareti vize danışmanlık eğitim vize danışmanlık çalışma vize danışmanlık transit vize danışmanlık vize uzatma danışmanlık vize iptal danışmanlık Hizmetler vize başvurusu için gerekli evraklar vize başvurusu formu doldurma vize başvurusu randevu alma vize başvurusu takip etme vize başvurusu sonucu alma vize reddi itiraz vize danışmanlık Diğer vize danışmanlık firmaları vize danışmanlık şirketleri vize danışmanlık merkezleri vize danışmanlık hizmetleri vize danışmanlık fiyatları vize danışmanlık tavsiye vize danışmanlık yorumları vize danışmanlık referansları Vize başvurusu Yurtdışı vize hizmetleri Schengen vizesi Amerika vize başvurusu Kanada vize danışmanlığı Avrupa vize işlemleri Çin vizesi İş seyahati vizesi Öğrenci vizesi başvurusu Aile birleşimi vizesi Vize başvuru belgeleri Vize reddi nedenleri En hızlı vize alımı Vize ücretleri 2023 Vize işlemleri süresi Vize randevusu alma Vize uzmanları Vize danışmanlık şirketi Türkiye vize işlemleri Vize danışmanı İş seyahati vizesi Türkiye Vize başvurusu takibi Vize başvurusu şartları Vize onay süreci Vize başvurusu ne zaman yapılmalı Uygun vize türleri Vize başvuru süreci Vize prosedürleri Vize danışmanlığı ücretleri Vize uzmanı tavsiyeleri Vize evrakları Vize mülakatı Vize kabul oranları Vize başvuru formu Vize başvurusu için gerekli belgeler Schengen vizesi Türkiye Amerika vizesi Türkiye İngiltere vizesi Türkiye Kanada vizesi Türkiye Avustralya vizesi Türkiye Almanya vizesi Türkiye Fransa vizesi Türkiye İtalya vizesi Türkiye İspanya vizesi Türkiye Yunanistan vizesi Türkiye Çin vizesi Türkiye Rusya vizesi Türkiye Vize başvurusu ücreti Vize başvuru merkezleri Vize başvurusu takip işlemleri En güvenilir vize danışmanlığı Vize uzmanlık hizmetleri Yurtdışı seyahat vize işlemleri Aile vizesi Türkiye İş vizesi Türkiye Vize için gerekli belgeler listesi En kolay vize alımı Türkiye vize politikaları Vize müracaatı süreci Vize danışmanlık şirketlerinin işleyişi En iyi vize danışmanlığı firmaları Schengen vizesi nedir Amerika vizesi nasıl alınır Kanada vizesi için gerekenler Avrupa vizesi türleri Vize ret nedenleri Vize başvurusu sırasında dikkat edilmesi gerekenler En hızlı vize alınabilecek ülkeler En ucuz vize ücretleri Vize randevu nasıl alınır Vize uzmanı mülakatı Vize başvurusu ne zaman yapılmalı Vize türleri ve açıklamaları Vize başvuru ücretleri 2023 Vize işlemleri ne kadar sürer Vize başvuru sonuçları Vize onayı ne kadar zaman alır En güvenilir vize danışmanı Vize için gerekli evraklar listesi Vize mülakatı soruları Vize kabul oranları 2023 Vize başvuru formu örnekleri Vize başvurusu için gereken belgeler nelerdir Schengen vizesi başvuru süreci Amerika vizesi başvuru şartları İngiltere vizesi başvuru aşamaları Kanada vizesi başvuru prosedürleri Avustralya vizesi başvurusu nasıl yapılır Almanya vizesi başvuru belgeleri Fransa vizesi başvuru süreci İtalya vizesi başvuru aşamaları İspanya vizesi başvuru gereksinimleri Yunanistan vizesi başvuru takip Çin vizesi başvuru formu Rusya vizesi başvuru ücreti Türkiye vize başvuru merkezi Vize başvurusu takip nasıl yapılır En güvenilir vize danışmanı nasıl seçilir Yurtdışı seyahat vizesi alımı