Atlas Vize Danışmanlık
İsveç VİZESİ
İsveç Vize Türleri
İsveç ziyaretinizi hangi amaçla ve ne kadar süreyle yapmak istediğinize bağlı olarak farklı vize türlerinden birine başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
C Tipi (Kısa Süreli) Vize
Schengen vizesi olarak da bilinen C Tipi kısa süreli vize ile 180 gün içinde 90 güne kadar seyahat etme hakkınız bulunur.
İsveç, Schengen Bölgesi sınırları içinde yer alan bir ülkedir. Dolayısıyla İsveç’e seyahat etmeniz ancak farklı tür Schengen vizelerinden birini aldığınızda mümkün olabilir.
Umuma mahsus yani bordo pasaport sahipleri, 180 günlük zaman dilimi içinde maksimum 90 gün olacak şekilde yapmayı planladıkları İsveç ziyaretleri için Schengen vize prosedürüne tabidir. Öte yandan hususi yani yeşil, diplomatik yani siyah ve hizmet yani gri pasaport sahipleri, 180 günlük zaman dilimi içinde maksimum 90 gün olacak şekilde yapmayı planladıkları İsveç ziyaretleri için vizeden muaf tutulmaktadırlar.
İsveç Turistik Vizesi
İsveç’e turistik amaçlarla yapmayı planladığınız seyahatler için 180 gün içinde en fazla 90 gün geçerliliğini koruyan İsveç turistik vizesi almanız gerekmektedir. Söz konusu süre içinde Schengen Bölgesi’nde de serbest dolaşım hakkınız bulunur.
İsveç Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri
Eğer İsveç ziyaretinizin amacı birtakım ticari faaliyetler içinde yer almaksa başvurmanız gereken vize türü ticari vizedir. 90 gün geçerlilik süresi bulunan İsveç ticari vizesi ile iş görüşmesi, konferans ya da fuar katılımı, firma ziyareti gibi farklı amaçlarla ülkeyi ziyaret etme hakkınız bulunur.
Ticari vize başvurularında İsveç’te faaliyet gösteren ilgili firma tarafından hazırlanan ve içinde ticari ziyaretin kapsamı ve seyahat tarihleriyle ilgili bilgilendirme yer alan davetiyenin önemli rolü vardır.
İsveç Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi
İsveç aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi ile İsveç’te yaşayan bir aile ferdi ya da arkadaşınızın yanında ikamet etme hakkı kazanırsınız. Söz konusu kısa dönem vize türünün geçerlilik süresi maksimum 90 gündür. Aile, akraba ya da arkadaş ziyareti yapmak üzere almak istediğiniz İsveç vizesi için, içinde İsveç’teyken ikamet edeceğiniz adresin yer aldığı, davet eden kişinin iletişim bilgilerinin bulunduğu İsveç’ten gönderilen bir davet mektubuna ihtiyacınız vardır.
İsveç Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi
İsveç seyahatinizin amacı kültürel faaliyetlere, spor faaliyetlerine, konferans ya da seminer gibi etkinliklere katılmak ise İsveç kültürel, sportif faaliyet ve konferans katılım vizesi için başvuruda bulunmanız gerekir. Vizeyi aldıktan sonra giriş yapacağınız ilk ülke İsveç olmak üzere 90 gün içinde Schengen Bölgesi’nde birden fazla ülkeyi de ziyaret edebilirsiniz.
İsveç Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi
İsveç seyahatinizin amacı bu ülkede faaliyet gösteren bir eğitim kurumundan kısa süreli eğitim almak ise o zaman başvurmanız gereken vize türü İsveç kısa süreli öğrenim ve staj vizesidir. Öğrenci vizesi başvurusunda bulunacak kişinin 18 yaşından küçük olması halinde üzerinde anne ve babanın imzasının yer aldığı noter onaylı muvafakatname talep edilmektedir.
D Tipi (Uzun Süreli) Vize
İsveç ziyaretinizi 90 günü aşacak şekilde planlıyorsanız o zaman D tipi olarak bilinen uzun süreli vize için başvuruda bulunabilirsiniz. Eğitim, çalışma ya da aile birleşimi gibi farklı amaçlarla yapmak istediğiniz uzun süreli seyahatler için İsveç D tipi vize edinmeniz gerekir.
İsveç Transit Vizesi
Türkiye, İsveç transit vizesine tabi olan ülkeler arasında yer alır. Transit vize ile İsveç’in ulusal sınırlarına giriş yapamazsınız fakat transit alanda bir sonraki uçuşunuzu bekleyebilirsiniz.
İsveç Vize Başvuru Şartları Nelerdir?
- İsveç vize başvurularının kabul edilmesi için randevu alınması gereklidir. Almak istediğiniz vize türünü belirledikten sonra seyahati planladığınız tarihten en az 15 gün önce randevunuzu almış olmalısınız.
- Başvuruda bulunmak istediğiniz vize türüne göre talep edilen evrak listesini öğrenip bu evrakları eksiksiz ve usulüne uygun şekilde hazırlamalısınız. Ayrıca bu belgelerin güncel olmasına da dikkat etmelisiniz.
- Vize başvurusunda bulunmadan önce mevcut pasaportunuzun geçerlilik süresinin seyahat sonrası için en az 3 ay olmasına dikkat edin. Ayrıca pasaportunuzda vize basımı için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır.
- Pasaportun son 10 yıl içinde düzenlenmiş olması gerekmektedir.
- İsveç vizesi için yapacağınız başvurular esnasında parmak izi vermeniz gerekmektedir. Verdiğiniz parmak izinin geçerlilik süresi 5 yıldır.
İsveç Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
İsveç’e seyahat etmek üzere vize başvurusunda bulunacak işsizler, sigortalı çalışanlar, esnaf-sanatkarlar ve serbest meslek mensupları, doktorlar, avukatlar, eczacılar, mühendisler, diş hekimleri, öğrenciler, emekliler ve şirket sahiplerinin kendilerinden talep edilen belgeleri başvuruda bulunacakları kuruma teslim etmeleri gerekmektedir.
- Başvuruda bulunacak kişi tarafından doldurulup imzalanmış İsveç vize başvuru formu. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçükse formda anne ve babasının imzası bulunmalıdır.
- Son 10 yıl içinde düzenlenmiş, seyahat dönüş tarihini takiben minimum 3 ay geçerlilik süresi bulunan ve en az 2 boş sayfası olan pasaport.
- Son 6 ay içinde çekilmiş, 3,5×4,5 cm. boyutlarında 2 adet biyometrik fotoğraf.
- Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Kimlik fotokopisi
- Muvafakatname (18 yaşını doldurmamış başvuru sahipleri için)
- Son 3 aya ait, minimum 5.000 TL bakiyesi bulunan banka hesap özeti.
- Ulaşım ve konaklama bilgilerini gösterir belgeler. İsme düzenlenmiş gidiş-dönüş tarihlerini gösteren bilet rezervasyonları. Varsa otel rezervasyonları. Eğer konaklama aile, akraba, arkadaş ya da firma tarafından sağlanıyorsa bu durumu kanıtlayan belgeler.
- Sigorta poliçesi.
- Varsa tapu ve araç ruhsat fotokopileri
- Varsa davet mektubu
- İşveren tarafından imzalanmış, seyahat süresince izinli olduğunu gösterir belge (Çalışanlar için)
- SGK işe giriş bildirgesi (Çalışanlar için)
- SGK hizmet dökümü (Çalışanlar için)
- Son 3 aya ait maaş bordrosu (Çalışanlar ve devlet memurları için)
- Bağlı bulunduğu kurumdan alınmış çalışma belgesi ve resmi izin yazısı (Devlet memurları için)
- Çalıştığı şirketin vergi levhası, imza sirküleri, ticaret odası sicil gazetesi, faaliyet belgesi (Çalışanlar ve şirket sahipleri için)
- Şirkete ait gayrimenkulu gösterir tapu, araç ruhsatı benzeri belgeler (Şirket sahipleri için)
- SGK/BAĞ-KUR 4B detaylı hizmet dökümü (Şirket sahipleri için)
- Emekli maaşının yattığı banka hesap hareketleri ve banka kartı fotokopisi (Emekliler için)
- İsveç Başkonsolosluğu’na hitaben yazılmış seyahat amacını açıklayan şahsi dilekçe (Emekliler için)
- Öğrenci belgesi (Öğrenciler için)
- Sponsor evrakları (Öğrenciler, ev hanımları ve işsizler için)
Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?
Çalışmayanlar, ev hanımları, öğrenciler ya da yeterli geliri bulunmayan kişiler sponsor desteği ile İsveç vize başvurusunda bulunabilirler.
Banka hesaplarında yeterli bakiye bulunması durumunda ise işsizler, ev hanımları ve öğrenciler herhangi bir sponsor desteğine ihtiyaç duymadan da vize başvurusunda bulunabilirler.
VİZE DİLEKÇE ve BAŞVURU FORMLARI ;
Vize Dilekçe Örneklerini ve gerekli olan vize başvuru formları için WhatspApp Destek Hattı +90531 860 22 86 iletişime geçiniz.
Atlas Vize | Vize danışmanlık vize işlemleri vize başvurusu vize ücreti vize randevu vize türleri vize şartları vize süreçleri vize redi Ülkeler amerika vize danışmanlık almanya vize danışmanlık fransa vize danışmanlık ingiltere vize danışmanlık ispanya vize danışmanlık isviçre vize danışmanlık italya vize danışmanlık japonya vize danışmanlık rusya vize danışmanlık Vize Türleri turistik vize danışmanlık ticari vize danışmanlık aile ziyareti vize danışmanlık eğitim vize danışmanlık çalışma vize danışmanlık transit vize danışmanlık vize uzatma danışmanlık vize iptal danışmanlık Hizmetler vize başvurusu için gerekli evraklar vize başvurusu formu doldurma vize başvurusu randevu alma vize başvurusu takip etme vize başvurusu sonucu alma vize reddi itiraz vize danışmanlık Diğer vize danışmanlık firmaları vize danışmanlık şirketleri vize danışmanlık merkezleri vize danışmanlık hizmetleri vize danışmanlık fiyatları vize danışmanlık tavsiye vize danışmanlık yorumları vize danışmanlık referansları Vize başvurusu Yurtdışı vize hizmetleri Schengen vizesi Amerika vize başvurusu Kanada vize danışmanlığı Avrupa vize işlemleri Çin vizesi İş seyahati vizesi Öğrenci vizesi başvurusu Aile birleşimi vizesi Vize başvuru belgeleri Vize reddi nedenleri En hızlı vize alımı Vize ücretleri 2023 Vize işlemleri süresi Vize randevusu alma Vize uzmanları Vize danışmanlık şirketi Türkiye vize işlemleri Vize danışmanı İş seyahati vizesi Türkiye Vize başvurusu takibi Vize başvurusu şartları Vize onay süreci Vize başvurusu ne zaman yapılmalı Uygun vize türleri Vize başvuru süreci Vize prosedürleri Vize danışmanlığı ücretleri Vize uzmanı tavsiyeleri Vize evrakları Vize mülakatı Vize kabul oranları Vize başvuru formu Vize başvurusu için gerekli belgeler Schengen vizesi Türkiye Amerika vizesi Türkiye İngiltere vizesi Türkiye Kanada vizesi Türkiye Avustralya vizesi Türkiye Almanya vizesi Türkiye Fransa vizesi Türkiye İtalya vizesi Türkiye İspanya vizesi Türkiye Yunanistan vizesi Türkiye Çin vizesi Türkiye Rusya vizesi Türkiye Vize başvurusu ücreti Vize başvuru merkezleri Vize başvurusu takip işlemleri En güvenilir vize danışmanlığı Vize uzmanlık hizmetleri Yurtdışı seyahat vize işlemleri Aile vizesi Türkiye İş vizesi Türkiye Vize için gerekli belgeler listesi En kolay vize alımı Türkiye vize politikaları Vize müracaatı süreci Vize danışmanlık şirketlerinin işleyişi En iyi vize danışmanlığı firmaları Schengen vizesi nedir Amerika vizesi nasıl alınır Kanada vizesi için gerekenler Avrupa vizesi türleri Vize ret nedenleri Vize başvurusu sırasında dikkat edilmesi gerekenler En hızlı vize alınabilecek ülkeler En ucuz vize ücretleri Vize randevu nasıl alınır Vize uzmanı mülakatı Vize başvurusu ne zaman yapılmalı Vize türleri ve açıklamaları Vize başvuru ücretleri 2023 Vize işlemleri ne kadar sürer Vize başvuru sonuçları Vize onayı ne kadar zaman alır En güvenilir vize danışmanı Vize için gerekli evraklar listesi Vize mülakatı soruları Vize kabul oranları 2023 Vize başvuru formu örnekleri Vize başvurusu için gereken belgeler nelerdir Schengen vizesi başvuru süreci Amerika vizesi başvuru şartları İngiltere vizesi başvuru aşamaları Kanada vizesi başvuru prosedürleri Avustralya vizesi başvurusu nasıl yapılır Almanya vizesi başvuru belgeleri Fransa vizesi başvuru süreci İtalya vizesi başvuru aşamaları İspanya vizesi başvuru gereksinimleri Yunanistan vizesi başvuru takip Çin vizesi başvuru formu Rusya vizesi başvuru ücreti Türkiye vize başvuru merkezi Vize başvurusu takip nasıl yapılır En güvenilir vize danışmanı nasıl seçilir Yurtdışı seyahat vizesi alımı
Etilet Metakey:
- Almanya Vize İşlemleri
- Fransa Vize İşlemleri
- Hollanda Vize İşlemleri
- İngiltere Vize İşlemleri
- İspanya Vize İşlemleri
- İtalya Vize İşlemleri
- Amerika Vize İşlemleri
- İsveç Vize İşlemleri
- Avustralya Vize İşlemleri
- İsviçre Vize İşlemleri
- Yunanistan Vize İşlemleri
- Avusturya Vize İşlemleri
- Çekya Vize İşlemleri
- Kanada Vize İşlemleri
- Macaristan Vize İşlemleri
- Dubai Vize İşlemleri
- Çin Vize İşlemleri